ПСД ГОЛАК Делчево

По повод, Националниот ден на патеките ПСД ГОЛАК Делчево, на ден 15.10.2017 година, организираше планинарски марш со мапирање и првично маркирање на планинарска патека до меноста КАЛАЏЕРЏЕВО – местото од каде е организирано РАЗЛОВЕЧКОТО ВОСТАНИЕ во 1876 год.на планината ОБОЗНА над село РАЗЛОВЦИ.

Патеката е долга 20 км.а започнува од село Разловци (Делчевско) 690 м.н.в. – Калаџерџево 1129 м.н.в. – Врв Јастреб 1276 ,.н.в. (воедно највисок врв на планината ОБОЗНА – село Разловци 690 м.н.в.

На планинарскиот марш учествуваа околу 20 планинари.

За настанот се дадени интервјуа на регионалните телевиззи ТВ СТАР и КАНАЛ ПЛУС од Штип.

Posted in АКТИВНОСТИ, НДП.