ОБУКА 2 Менаџери за настани во природ

ОБУКА 2 Менаџери за настани во природа, ментори на културата на планинарските патеки – планинарски водичи и маркацисти според програма на ЦСО ФПСМ Датум на одржување: 26 – 29 октомври 2017 Место на одржување: Хотел-ресторан Матка / Водно и […]

повеќе

Прва тематска работилница за ,,Иднината на Македонските планинарски патеки-трансверзали“

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија – Комисијата за планинарски патеки и Центарот за стручно оспособување, ја реализира првата тематска работилница за ,,Иднината на Македонските планинарски патеки-трансверзали,,. Цел подготовка на стратегијата за развој на планинарските […]

повеќе

ПСД ГОЛАК Делчево

По повод, Националниот ден на патеките ПСД ГОЛАК Делчево, на ден 15.10.2017 година, организираше планинарски марш со мапирање и првично маркирање на планинарска патека до меноста КАЛАЏЕРЏЕВО – местото од каде е организирано РАЗЛОВЕЧКОТО ВОСТАНИЕ […]

повеќе

СПД „Врв Плавица“ промотивен планинарски марш на т.н. МАНАШКАТА патека

СПД ,,Врв Плавица,,  на ден 08.10.2017 година, по повод Националниот ден на патеките, одржа промотивен планинарски марш на т.н. МАНАШКАТА патека од Леново до Св. Спиридон. На маршот зедоа учество повеке планинари и рекреативци од […]

повеќе

Работилница на тема „Движи се безбедно низ македонските планини“ Скопје, 10. 10. 2017

Работилница на тема „Движи се безбедно низ македонските планини“, се одржа во ДХО Даре Џамбаз – Скопје, во сала 1. На настанот свое излагање пред претставниците од најмалку 9 здруженија и другите присутни гости, имаа […]

повеќе

Руен – Крива Паланка го одбележа со акција НДП

На ден 01 октомври 2017 година, планинарскиот клуб Руен од Крива Паланка, а по повод Националниот ден на патеките, реализираше планинарска акција за уредување на патека од с.Дубровница преку Мала и Голема Црцорија, каде што […]

повеќе

Велес, 27. 09. 2017

Велес, 27 септември 2017 година, средба на претставници од Извиднички одред Димитар Влаов, Еколошка групација ,,Green power,,, Планинарско друштво Солунска Глава и ЕД Чашка, со претставници од ФПСМ, цел соработка и размена на искуства за […]

повеќе