Работилница, Пробиштип, 26. 09. 2017

Работилница, Пробиштип, 26 септември 2017 година со претставници од осум организации од источниот дел на државата Струмица, Радовиш, Штип, Кочани, Пробиштип, Крива Паланка и Куманово, цел воспоставување партнерство за стратешки прашања како Национален ден на […]

повеќе

ПЕД Закамен Струга – ЦРН КАМЕН – Јабланица

На ден 25.06.2017 година, одржан планинарскиот марш „Црн Камен“ со што беше обележан Националниот ден на планинарските патеки. (Настанот беше предвиден за 11.06.2017 година, но од технички причини беше одложен). Патеката се маркираше и расчистуваше […]

повеќе

ПСК Драчево “Филип Чакаров” БЕГОВО ПОЛЕ 2017

Настанот по повод Националниот ден на патеките и презентацијата на безбедно подготвена патека за пешачење за Скопје и пошироко, се оддржа на патеката од пл. Дом Караџица до Бегово Поле на ден 24.06.2017 година. На […]

повеќе

Клуб за планинарски спортови „МОСКИТО“- Кочани Патека – Саса – Руен -Царев врв – Саса

Реализација на акција за маркирање на патека Кочани – Руен, која се реализираше по повод поддршка на Националниот ден на патеките. За маркирање на патеката помогнаа 11 волонтери од Кочани, кои заедно на 25 јуни […]

повеќе

ПК ПЕЛИСТЕР – ПАТЕКА ЦАПАРИ-ЦАПАРСКА ПРЕСЕКА

Битолски планинари, главно од ПК Пелистер со поставување на планинарската патека од с. Цапари до месноста Цапарска пресека, а со цел поддршка на Националниот ден на патеките, се превзеде иницијатива на систематизација на нова патека. […]

повеќе

ПК Кожуф – Гевгелија

Планинско друштво „Кожуф“ од Гевгелија по повод Националниот ден за обележување на патеките, спроведе акции за отварање на целосно нов дел од патеката што води кон врвовите Чичи каја  и Зелен брег на Коуф планина […]

повеќе

ПЕД АРГЕНТУС – ТЕТОВО “Црно езеро-шарпланинско 2017“

Љубители на природата и планините, на ден недела 16 јули 2017 година, ги искористија шарпланинските езера за разладување, заедничко дружење и запознавање со планинарските вештини и маркирање на патеките. Настанот по повод Националниот ден на […]

повеќе

ЗПК Козјак од Куманово – НДП – СТАРО НАГОРИЧАНЕ

ЗПК Козјак од Куманово, беше организатор на презентацијата на можностите и важноста за добро бележена планинарска патека, по повод Националниот ден на патеките. Настанот за Куманово се одржа на 11 јуни 2017 година, и се […]

повеќе

ПАОК Ентузијаст од Струмица

Во чест на Националниот ден на патеката за Струмичкиот регион во деновите 10 и 11 јуни 2017 година, се организираше презентација на патеката од Палазлија до врвот Огражден 1.746 м.н.в. во должина од 18 километри. […]

повеќе