ПСЗ „Козјак“ – Прилеп

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 10,11.06.2016 го организираше искачувањето на врвот Козјак 1.747 мнв , Бабуна планина. Целта на овој настан беше да го промовираме Националниот ден на патеките, преку промоција и презентација на […]

повеќе

Бистра Гостивар – НДП – Аџина Река

Планинарското друштво Бистра Гостивар, на ден 11.06.2017 год (Недела), oрганизираше планинарско пешачење на планинарската патека АЏИНА РЕКА. За жал, многу променливите временски услови обесхрабрија многу учесници од Гостивар и пошироко, да земат учество на Националниот […]

повеќе

ПСД Орле од Кавадарци – Алшар 2017

ПСД Орле од Кавадарци, во поддршка на Националниот ден на патеките ја искористи манифестацијата Алшар 2017 година, да промовира маркирање и подготовка на безбедна планинарска патека за пешачење. Стручнитe и искусни членови на друштвото, со […]

повеќе

Национален ден на планинарските патеки 11 јуни 2017

По повод Националниот ден на планинарски патеки следниве планинарски друштва организиораат акции за расчистување на патеките и обнова на маркациите: Планинарски клуб „КОРАБ“ – Скопје Патека – Манастир Богородица – Св. Недела – Раса (Матка) Клуб за […]

повеќе

Повик до клубовите за учество

Во организација на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисијата за планинарски патеки од оваа година започнува со организација на НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ПАТЕКИ. Со цел да се истакне важноста од дoбро бележени и подготвени […]

повеќе

НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ПАТЕКИ

По повод Националниот ден на планинарски патеки следниве планинарски друштва организиораат акции за расчистување на патеките и обнова на маркациите: Планинарски клуб „КОРАБ“ – Скопје Патека – РАСА (Манастир Богородица – Св. Недела – Раса (Матка) Контакт: […]

повеќе

Обнова маркација на патеки

По повод Националниот ден на планинарски патеки следниве планинарски друштва организиораат акции за расчистување на патеките и обнова на маркациите: Планинарски клуб „КОРАБ“ – Скопје Патека – РАСА (Манастир Богородица – Св. Недела – Раса (Матка) Контакт: […]

повеќе

Битола и Прилеп, 04.05.2017 год.

Битола и Прилеп, 04.05.2017 год. Средба/работилница со работни теми: – Планинарските патеки/домови можности, состојба и планови – Национален ден на планинарските патеки, правилник за бележење, закон за пл.патеки… – Организација на настани, капацитети, анализа и […]

повеќе

Работилница Скопје – Советување, запознавање и планови за работа 20. 04. 2017

Работилница на ден четврток, 20 април 2017 година, со почеток во 17.00 часот, сала број 5, ДХО Даре Џамбаз. Учество на 18 челнови, претставници од 10 организации во Скопје. Советување, запознавање и планови за работа […]

повеќе