ПСД ГОЛАК Делчево

По повод, Националниот ден на патеките ПСД ГОЛАК Делчево, на ден 15.10.2017 година, организираше планинарски марш со мапирање и првично маркирање на планинарска патека до меноста КАЛАЏЕРЏЕВО – местото од каде е организирано РАЗЛОВЕЧКОТО ВОСТАНИЕ […]

повеќе

СПД „Врв Плавица“ промотивен планинарски марш на т.н. МАНАШКАТА патека

СПД ,,Врв Плавица,,  на ден 08.10.2017 година, по повод Националниот ден на патеките, одржа промотивен планинарски марш на т.н. МАНАШКАТА патека од Леново до Св. Спиридон. На маршот зедоа учество повеке планинари и рекреативци од […]

повеќе

Руен – Крива Паланка го одбележа со акција НДП

На ден 01 октомври 2017 година, планинарскиот клуб Руен од Крива Паланка, а по повод Националниот ден на патеките, реализираше планинарска акција за уредување на патека од с.Дубровница преку Мала и Голема Црцорија, каде што […]

повеќе

ПЕД Закамен Струга – ЦРН КАМЕН – Јабланица

На ден 25.06.2017 година, одржан планинарскиот марш „Црн Камен“ со што беше обележан Националниот ден на планинарските патеки. (Настанот беше предвиден за 11.06.2017 година, но од технички причини беше одложен). Патеката се маркираше и расчистуваше […]

повеќе

ПСК Драчево “Филип Чакаров” БЕГОВО ПОЛЕ 2017

Настанот по повод Националниот ден на патеките и презентацијата на безбедно подготвена патека за пешачење за Скопје и пошироко, се оддржа на патеката од пл. Дом Караџица до Бегово Поле на ден 24.06.2017 година. На […]

повеќе

Клуб за планинарски спортови „МОСКИТО“- Кочани Патека – Саса – Руен -Царев врв – Саса

Реализација на акција за маркирање на патека Кочани – Руен, која се реализираше по повод поддршка на Националниот ден на патеките. За маркирање на патеката помогнаа 11 волонтери од Кочани, кои заедно на 25 јуни […]

повеќе

ПК ПЕЛИСТЕР – ПАТЕКА ЦАПАРИ-ЦАПАРСКА ПРЕСЕКА

Битолски планинари, главно од ПК Пелистер со поставување на планинарската патека од с. Цапари до месноста Цапарска пресека, а со цел поддршка на Националниот ден на патеките, се превзеде иницијатива на систематизација на нова патека. […]

повеќе

ПК Кожуф – Гевгелија

Планинско друштво „Кожуф“ од Гевгелија по повод Националниот ден за обележување на патеките, спроведе акции за отварање на целосно нов дел од патеката што води кон врвовите Чичи каја  и Зелен брег на Коуф планина […]

повеќе