ПЕД АРГЕНТУС – ТЕТОВО “Црно езеро-шарпланинско 2017“

Љубители на природата и планините, на ден недела 16 јули 2017 година, ги искористија шарпланинските езера за разладување, заедничко дружење и запознавање со планинарските вештини и маркирање на патеките. Настанот по повод Националниот ден на […]

повеќе

ЗПК Козјак од Куманово – НДП – СТАРО НАГОРИЧАНЕ

ЗПК Козјак од Куманово, беше организатор на презентацијата на можностите и важноста за добро бележена планинарска патека, по повод Националниот ден на патеките. Настанот за Куманово се одржа на 11 јуни 2017 година, и се […]

повеќе

ПАОК Ентузијаст од Струмица

Во чест на Националниот ден на патеката за Струмичкиот регион во деновите 10 и 11 јуни 2017 година, се организираше презентација на патеката од Палазлија до врвот Огражден 1.746 м.н.в. во должина од 18 километри. […]

повеќе

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 10,11.06.2016 го организираше искачувањето на врвот Козјак 1.747 мнв , Бабуна планина. Целта на овој настан беше да го промовираме Националниот ден на патеките, преку промоција и презентација на […]

повеќе

Бистра Гостивар – НДП – Аџина Река

Планинарското друштво Бистра Гостивар, на ден 11.06.2017 год (Недела), oрганизираше планинарско пешачење на планинарската патека АЏИНА РЕКА. За жал, многу променливите временски услови обесхрабрија многу учесници од Гостивар и пошироко, да земат учество на Националниот […]

повеќе

ПСД Орле од Кавадарци – Алшар 2017

ПСД Орле од Кавадарци, во поддршка на Националниот ден на патеките ја искористи манифестацијата Алшар 2017 година, да промовира маркирање и подготовка на безбедна планинарска патека за пешачење. Стручнитe и искусни членови на друштвото, со […]

повеќе

НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ПАТЕКИ

По повод Националниот ден на планинарски патеки следниве планинарски друштва организиораат акции за расчистување на патеките и обнова на маркациите: Планинарски клуб „КОРАБ“ – Скопје Патека – РАСА (Манастир Богородица – Св. Недела – Раса (Матка) Контакт: […]

повеќе