ОБУКА 2 Менаџери за настани во природ

ОБУКА 2 Менаџери за настани во природа, ментори на културата на планинарските патеки – планинарски водичи и маркацисти според програма на ЦСО ФПСМ Датум на одржување: 26 – 29 октомври 2017 Место на одржување: Хотел-ресторан Матка / Водно и […]

повеќе

Прва тематска работилница за ,,Иднината на Македонските планинарски патеки-трансверзали“

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија – Комисијата за планинарски патеки и Центарот за стручно оспособување, ја реализира првата тематска работилница за ,,Иднината на Македонските планинарски патеки-трансверзали,,. Цел подготовка на стратегијата за развој на планинарските […]

повеќе

Работилница на тема „Движи се безбедно низ македонските планини“ Скопје, 10. 10. 2017

Работилница на тема „Движи се безбедно низ македонските планини“, се одржа во ДХО Даре Џамбаз – Скопје, во сала 1. На настанот свое излагање пред претставниците од најмалку 9 здруженија и другите присутни гости, имаа […]

повеќе

Велес, 27. 09. 2017

Велес, 27 септември 2017 година, средба на претставници од Извиднички одред Димитар Влаов, Еколошка групација ,,Green power,,, Планинарско друштво Солунска Глава и ЕД Чашка, со претставници од ФПСМ, цел соработка и размена на искуства за […]

повеќе

Работилница, Пробиштип, 26. 09. 2017

Работилница, Пробиштип, 26 септември 2017 година со претставници од осум организации од источниот дел на државата Струмица, Радовиш, Штип, Кочани, Пробиштип, Крива Паланка и Куманово, цел воспоставување партнерство за стратешки прашања како Национален ден на […]

повеќе

ОБУКА 1 – Менаџери за настани во природа

Менаџери за настани во природа, ментори на културата на планинарските патеки – планинарски водичи и маркацисти според програма на ЦСО ФПСМ Датум на одржување: 23 – 28 мај 2017 Место на одржување: Хотел Арена / Тетекс, Попова Шапка. Учесници: […]

повеќе

Битола и Прилеп, 04.05.2017 год.

Битола и Прилеп, 04.05.2017 год. Средба/работилница со работни теми: – Планинарските патеки/домови можности, состојба и планови – Национален ден на планинарските патеки, правилник за бележење, закон за пл.патеки… – Организација на настани, капацитети, анализа и […]

повеќе

Работилница Скопје – Советување, запознавање и планови за работа 20. 04. 2017

Работилница на ден четврток, 20 април 2017 година, со почеток во 17.00 часот, сала број 5, ДХО Даре Џамбаз. Учество на 18 челнови, претставници од 10 организации во Скопје. Советување, запознавање и планови за работа […]

повеќе

Гостивар, 11.04.2017 год.

Гостивар, 11.04.2017 год. Средба/работилница со учесници од Гостивар. Работни теми: – Планинарските патеки/домови можности, состојба и планови – Национален ден на планинарските патеки, правилник за бележење, закон за пл.патеки… – Организација на настани, капацитети, анализа […]

повеќе