Регистрација на планинарска акција

Почитувани планинари, пополнете ги податоците за регистрација на вашите клубски годишни акции, кои откако ќе се комплетираат и проверат, ќе влезат во календарот на ФПСМ. Воедно на овој начин ќе имаме увид и во наредниот […]

повеќе

10 ГОРНО НЕРЕЗИ ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Етно Село – Крстовар  (ПАТЕКА ГОРНО НЕРЕЗИ) Почетокот на патеката е од Македонско Село (Етно Село). До оваа патека може да се пристигне со автомобил или градски превоз […]

повеќе

07 ГОРНО СОЊЕ ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Горно Соње Почетокот на патеката е во Општина Сопиште поточно од с.Горно Соње. Доколку доаѓате со градски превоз бр. 58, 58А и 58Б. патеката е со должина од […]

повеќе

06 БАБИНА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Бабина Почетокот на патеката е од локалитетот Марково Крувче (Археолошко наоѓалиште од доцноантичкиот период) на кое се видливи остатоци од потпорни бедеми на кули. Патеката е лоцирана на […]

повеќе

05 ПЕНЗИОНЕРСКА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Пензионерска Почетокот на патеката е од Средно Водно на 6 км од Скопје. Патеката е лоцирана на северната страна на планината Водно. Патеката започнува од паркиралиштето – за […]

повеќе

04 НОВОГОДИШНА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Новогодишна Почетокот на патеката е од Средно Водно на 6 км од Скопје. Патеката е лоцирана на северната страна на планината Водно. Патеката започнува од паркиралиштето – за […]

повеќе

03 ОЛИМПИСКА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Олимписка Почетокот на патеката е од Средно Водно на 6 км од Скопје. Патеката е лоцирана на северната страна на планината Водно. До почетокот на патката може да […]

повеќе

01 СЛОВЕНСКА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката: Словенска (или поранешен назив Патека од кај полицијата). Патеката е именувана како Словенска во 2015 год. во знак за благодарност за поддршката и обуката на првата генерација маркацисти во […]

повеќе

08 ВОДНО МАТКА (Преку Езеро)

Опис на патеката: Име на патеката : Водно – Матка (преку Езеро) Почетокот на патеката е врвот на планината Водно (Крстовар 1066мнв). До почетокот на оваа патека може да се пристигне по повеќе планинарски патеки […]

повеќе