04 НОВОГОДИШНА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Новогодишна Почетокот на патеката е од Средно Водно на 6 км од Скопје. Патеката е лоцирана на северната страна на планината Водно. Патеката започнува од паркиралиштето – за […]

повеќе

03 ОЛИМПИСКА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката : Олимписка Почетокот на патеката е од Средно Водно на 6 км од Скопје. Патеката е лоцирана на северната страна на планината Водно. До почетокот на патката може да […]

повеќе

01 СЛОВЕНСКА ПАТЕКА

Опис на патеката: Име на патеката: Словенска (или поранешен назив Патека од кај полицијата). Патеката е именувана како Словенска во 2015 год. во знак за благодарност за поддршката и обуката на првата генерација маркацисти во […]

повеќе

08 ВОДНО МАТКА (Преку Езеро)

Опис на патеката: Име на патеката : Водно – Матка (преку Езеро) Почетокот на патеката е врвот на планината Водно (Крстовар 1066мнв). До почетокот на оваа патека може да се пристигне по повеќе планинарски патеки […]

повеќе

09 ВОДНО МАТКА ПРЕКУ КОТА

Опис на патеката: Име на патеката : Водно – Матка (преку Кота) Почетокот на патеката е врвот на планината Водно (Крстовар 1066мнв). До почетокот на оваа патека може да се пристигне по повеќе планинарски патеки […]

повеќе

02 Димитар Цветкова Патека

Опис на патеката: Име на патеката : Димитар – Цветкова Почетокот на патеката е од Средно Водно на 6 км од Скопје. Патеката е лоцирана на северната страна на планината Водно. До почетокот на патката […]

повеќе

ПАТЕКИ НА ВОДНО

ФИНАНСИРАНИ ОД ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА ПОДДРШКА ОД ГРАД СКОПЈЕ     Во текот на изминатите 3 месеца преку Програмата за развој и соработка од Република Чешка, а преку Амбасадата на Р. Чешка се спроведува Пилот проект за […]

повеќе

БИСТРА – Меденица 2163 мнв

Меденица — највисок врв на планината Бистра, неговата надморска височина изнесува 2163 метри. Се наоѓа на западниот дел на главното планинско било на Бистра, во непосредната близина северно над селото Галичник. До него води добро обележана планинарска патека […]

повеќе