Патека: Црн Врв

Патека: Црн Врв должина 17 км. Место на почеток: Струга – с.Горна Белица – Црни Врв. Контакт: Андреј Бандовски, 078 478 065, pedzakamen@gmail.com Викенд предлог: Јабланица – една од најубавите планини во Македонија!

повеќе

Патека – Козјак

Место на почеток: Прилеп – ман. св. Ѓорѓија – Борула – чешма Студеница – Белото – врв Козјак 1747 мнв – чешма Студенец – с. Плетвар. Должина на патеката околу 12 км. Контакт: Бојан Станимировиќ,  […]

повеќе

Патека – Аџина Река

Име на патека: Аџина река Регион: Гостивар Тежина на патека: лесна Карактеристики: Должина: 25 км Највисоката точка е 2.000м.н.в. Висинската разлика е 700 м. Опис на патека: Патеката поминува по еден од најубавите предели на […]

повеќе

Патека – Огражден

Патека: Огражден Место на почеток Палазлија 1.140 м.н.в. на патот Струмица – Берово, студена чешма, врв Огражден 1.746 м.н.в. с. Двориште, Беровско езеро 1.000 м.н.в. Должина на патека 40 км. Контакт: Коле Ристов, 070 200 […]

повеќе