Планинарска патека апликација

Почитувани, со пополнувањето на апликацијата за планинарска патека вашиот клуб се стекнува со можност за добивање на материјална помош за маркирање на патеката за која сте аплицирале.

повеќе

ОЗНАЧУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ПАТЕКИ НА СКОПСКА ЦРНА ГОРА

Со оглед на растечкиот тренд на активности на отворено, и се поголема фреквенција на посететители на Скопска Црна Гора, се наметнува потреба од систематизација на патеките на оваа планина. Во насока на нивно систематизирање и […]

повеќе

МАЛ ЛОКАЛЕН ПРОЕКТ – ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПАТЕКИ ЗА ПЕШАЦИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ ВО ОКОЛИНАТА НА СКОПЈЕ SMALL SCALE PROJECT – PILOT MARKING FOR HIKING AND CYCLING TRAILS AROUND SKOPJE

Во текот на изминатите 2 месеца преку Програмата за развој и соработка од Република Чешка, а преку Амбасадата на Р. Чешка се спроведува Пилот проект за означување на планинарски патеки на планината Водно и една […]

повеќе

Повик до клубовите за учество

Во организација на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисијата за планинарски патеки од оваа година започнува со организација на НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ПАТЕКИ. Со цел да се истакне важноста од дoбро бележени и подготвени […]

повеќе